Daripada Abu Hurairah RA, beliau berkata, "Rasulullah SAW bersabda: "Iman itu ada tujuh puluh lebih atau enam puluh lebih cabang. Yang paling utama adalah perkataan لاَ إِلَهَ إِلا اللَّهُ (Tiada tuhan yang berhak disembah selain Allah) dan yang paling rendah adalah menyingkirkan gangguan-ganguan yang menyakitkan di jalanan. Sifat malu adalah sebahagian daripada iman."
My Diary

Terjebak dengan BABYMETAL

Asalnya nak mencari muzik latar untuk video imbasan aktiviti syarikat yang akan ditayangkan di Mesyuarat Anggota Pekerja 10 Januari hari tu. Macam biasa, antara tempat paling sesuai untuk mencari muzik sudah tentulah Youtube. Entah macam mana, terserempak lah dengan satu video ni. Oleh kerana dia menggunakan thumbnail yang agak comel, terus terdetik untuk klik.     Lagu di atas bertajuk Catch Me If You Can. Boleh tahan menarik jugak konsep yang mereka bawa. Menamakan...

My Diary

Alhamdulillah dapat miliki rumah

Alhamdulillah.. setelah sekian lama mencari, setelah sekian lama memohon pelbagai rumah, akhirnya dapat menempah rumah di Country Garden Central Park. Dibina hasil kerjasama syarikat Country Garden Holdings Co. Ltd. dan syarikat tempatan Damansara Realty Berhad. Sumber : Facebook Page Central Park Sumber : Facebook Page Central Park   Projek ini masih dalam pembinaan dan telah dilancarkan pada 6 April 2017. Insyaallah projek ini dijangka siap...

Product Review

Prepaid Tune Talk

Alhamdulillah simcard Tune Talk selamat sampai ke rumah. Buat pesanan secara online di laman dan sampai ke rumah dalam masa 2 hari. Apa yang menariknya Tune Talk ni ? Sebaik sahaja kita membeli simkad Tune Talk, kita akan dapat Panggilan untuk Tune Buddies 9 sen seminit, SMS 8 sen Panggilan ke semua nombor 20 sen seminit, SMS 8sen Tiada plan data Sama seperti plan prepaid lain, Tune Talk ada expired date dan perlu topup untuk mengekalkan nombor kita. Tempoh expired date...

Motivation

Sembilan Tanda Seseorang Itu Sudah Matang Dalam Kehidupan

Kita berhenti menilai dan menghukum orang lain, tetapi fokus untuk merubah diri sendiri.  Kita boleh menerima orang lain seadanya.  Kita faham makna perbezaan pendapat. Tidak perlu taksub.  Kita berani "melepaskan" kenangan lama yg pahit. Tidak berdendam dan simpan dalam hati.  Kita berhenti mengharap dan meminta dari orang, tetapi mula memberi. Biar sedikit kita memberi, tetapi jangan pernah meminta.  Kita melakukan sesuatu, hanya untuk...

Product Review

Tetikus Tanpa Wayar Logitech G403 Prodigy

Tetikus yang saya pakai sekarang sudah menunjuk tanda2 yang tidak diingini. Ada masanya, klik kanan akan menghasilkan dwiklik dan kadangkala mengambilalih fungsi klik kanan. Rasa2nya macam belum lama pakai tetikus ni. Ada la setahun lebih. Tapi mungkin sudah sampai had kliknya. Maklum la saya rasa saya lebih banyak klik tetikus berbanding menekan papan kekunci. Ciri-ciri tetikus yang saya inginkan : Jenis tetikus permainan (hahaha... gamming mouse la). Walaupun tujuan utama bukan...

Cuti-cuti Malaysia

Jalan-jalan ke Kuala Lumpur

Sebaik sahaja habis Seminar CyberSAFE, saya dan Mizi pergi 'melancong' ke IKEA Cheras sebelum check in hotel. Pergi IKEA bukan nak beli perabot pun.... tapi nak 'melantak' meatball IKEA yang femes tu. Khusyuk betul sahabat kita ni makan chicken wings beserta 20 bijik meatball Kemudian barulah kami bergerak ke hotel. Nampaknya bilik yang diberikan tidak sama seperti di dalam gambar semasa menempah. Tapi boleh la... masih...