Daripada Abu Ya'la Syaddad bin Aus RA daripada Nabi SAW, Baginda SAW bersabda: "Orang yang cerdik (yang berakal) adalah orang yang mempersiapkan dirinya dan beramal untuk hari setelah kematian, sedangkan orang yang lemah (imannya) adalah orang yang jiwanya mengikuti hawa nafsunya dan berangan-angan kepada Allah SWT (bahawa Allah akan mengampuninya)."
My Diary

Mari Berkaraoke

Kadang kala, berkaraoke juga boleh melepaskan tekanan. Selain berkaraoke di pusat karaoke, boleh jugak berkaraoke di rumah. Lebih jimat kerana kos yang dikeluarkan hanya sekali. Hanya beli sebuah mikrofon. Cara nak menggunakannya pun cukup mudah. Hanya sambungkan mikrofon ini kepada smartphone atau komputer (laptop pun boleh) dengan menggunakan gigi biru a.k.a bluetooth. Nak pakai sambungan wayar pun boleh. Pasang lagu di smartphone atau komputer....

Marketings

Saya seorang peniaga online. Perlu ke laman web ?

Perlu ke laman web ? Saya guna Facebook dan Instagram pun dah dapat jualan mencanak-canak. Betul. Sekarang ini dengan kuasa media sosial memang mudah untuk memasarkan sesuatu produk. Tetapi jangan ditinggalkan kuasa laman web kerana ada beberapa kelebihan. Masukkan segala informasi produk dalam laman web. Ia boleh jadi wakil jurucakap online yang bertugas 24 jam sehari 7 hari seminggu Tanpa laman web, prospek akan bertanya untuk dapatkan info. Kalau ada 10 orang yang bertanya,...

Marketings

Inginkan website e-commerce yang lengkap dengan harga yang berpatutan ?

Inginkan web e-commerce yang lengkap dengan segala fungsi dengan harga yang berpatutan ? Domain .com Boleh masuk 20,000 produk Modul GST. Tak payah pening kepala kira GST Lebih 30 design tersedia. Tak payah pening kepala nak mendesign Drag & Drop Layout Manager. Tak perlu tahu codding untuk mendesign  Review & Rating. Pembeli boleh memberi maklum balas dan rating kepada produk yang mereka beli. Ini boleh menambahkan keyakinan prospek baru Reward Point. Fungsi...

My Opinion

Jangan jadi batu api

Baru-baru ini kita dikejutkan dengan pergaduhan dan perselisihan dalaman keluarga yang melibatkan beberapa selebriti ternama. Saya tidak mahu mengulas lebih lanjut mengenai perselisihan mereka, tetapi apa yang saya dapat lihat, terdapat campurtangan pihak-pihak lain yang seakan menambah bara ke dalam perselisihan mereka. Mungkin niat mereka baik untuk mempertahankan adik mereka yang terlibat dalam perselisihan tersebut, tetapi dengan cara menghentam pihak satu lagi bukan idea yang...

Investment

Pelaburan emas

Alhamdulillah akhirnya saya berjaya memiliki emas. Walaupun sekadar 1 gram sahaja, ia adalah satu permulaan yang menarik. Apabila memperkatakan pelaburan emas, ramai yang membandingkan dengan pelaburan-pelaburan lain seperti ASB dan unit trust. Mungkin ada pakar-pakar pelaburan emas yang bersetuju untuk membandingkan dengan ASB dan unit trust. Tetapi saya kurang bersetuju. Ini adalah kerana emas berada di kelas berbeza dengan ASB dan unit trust. Sepertimana yang kita ketahui,...

My Diary

Mari Bersenam

Alhamdulillah alat senaman yang dipesan di 11street.my selamat diterima. Hanya ambil masa 2 hari sahaja selepas pesanan dibuat secara atas talian. Apa yang menarik tentang alat ini adalah, dengan harga RM140++, terdapat lebih 20 cara untuk bersenam. Tuuu diaaaaa.... 20 tu beb.. macam larat je buat semua. Entah-entah baru buat sit-up dah tumbang  Digabungkan dengan muzik latar menggunakan Spotify Premium dan Logitech speaker harapnya menghasilkan sesi workout yang...