Daripada Abu Ya'la Syaddad bin Aus RA daripada Nabi SAW, Baginda SAW bersabda: "Orang yang cerdik (yang berakal) adalah orang yang mempersiapkan dirinya dan beramal untuk hari setelah kematian, sedangkan orang yang lemah (imannya) adalah orang yang jiwanya mengikuti hawa nafsunya dan berangan-angan kepada Allah SWT (bahawa Allah akan mengampuninya)."
My Diary

Mari Bersenam

Alhamdulillah alat senaman yang dipesan di 11street.my selamat diterima. Hanya ambil masa 2 hari sahaja selepas pesanan dibuat secara atas talian. Apa yang menarik tentang alat ini adalah, dengan harga RM140++, terdapat lebih 20 cara untuk bersenam. Tuuu diaaaaa.... 20 tu beb.. macam larat je buat semua. Entah-entah baru buat sit-up dah tumbang  Digabungkan dengan muzik latar menggunakan Spotify Premium dan Logitech speaker harapnya menghasilkan sesi workout yang...

My Diary

Percutian di Jogjakarta

Alhamdulillah setelah setahun merancang, akhirnya percutian ke Jogjakarta berjaya direalisasikan pada 22 Mac 2017 hingga 25 Mac 2017 Bertolak dari lapangan terbang Senai, dengan menaiki MAS ke KLIA dan kemudian Airasia ke Jogjakarta. Tiket penerbangan telah ditempah secara dalam talian setahun awal. Saya telah memohon cuti seawal Ahad, 19 Mac hingga 27 Mac. Sengaja mohon cuti awal untuk melengkapkan segala persiapan termasuk lah persiapan mental dan fizikal. Maklum lah ini adalah kali...

Dropshipper/Reseller

Nak jadi usahawan minyak wangi

Hari tu semasa melayari Facebook, ada seorang hamba Allah mempromosi minyak wanginya. Apa yang menariknya, beliau juga menawarkan peluang menjadi usahawan minyak wangi jenama sendiri. Saya pun like dulu Page beliau untuk dibaca kemudian hari. Hari ini, bila ada sedikit masa lapang, kembali ke page tersebut. Malangnya, post pasal minyak wangi jenama sendiri tu macam dah takde. Terus pergi google, search oem minyak wangi. Maka terjumpa lah satu laman sesawang yang agak menarik...

My Diary

Selamat Pengantin Baru Filzah Atikah & Zairus Zainal

Alhamdulillah 27hb Januari 2017, salah seorang adik kami, Filzah Atikah a.k.a fikah atau eah (atau ikk ah) kini selamat bergelar isteri kepada Zairus Zainal (yang ini tak tahu a.k.a apa... zairus je la kot). Majlis akad nikah berlangsung sebelum solat jumaat. Dihadiri saudara mara terdekat dari kedua-dua belah pihak. Antara saudara-mara yang hadir di majlis pernikahan. Majlis akad nikah pun bermula... Walimatulurus yang dibuat pada esokkan harinya

Facebook & Social Media

Mengimbas kenangan di Facebook

Bila lawat profil rakan, ada tertulis tarikh menyertai Facebook. Tengok profil sendiri takde pulak. Dulu ada, kat bahagian dasar garis masa. Bila google macam mana nak cari tarikh sendiri sertai Facebook, penyelesaian yang diberikan adalah muat turun data Facebook Ok lah.. jika itu caranya. Data Facebook akan dihantar ke email yang didaftarkan. Dipendekkan cerita.. inilah data Facebook saya yang telah dimuat turun. Fail yang diberikan semestinya berformat zip dan kita perlu...