Product Review

Prepaid Tune Talk

Alhamdulillah simcard Tune Talk selamat sampai ke rumah. Buat pesanan secara online di laman dan sampai ke rumah dalam masa 2 hari.

Apa yang menariknya Tune Talk ni ?

Sebaik sahaja kita membeli simkad Tune Talk, kita akan dapat

  • Panggilan untuk Tune Buddies 9 sen seminit, SMS 8 sen
  • Panggilan ke semua nombor 20 sen seminit, SMS 8sen
  • Tiada plan data

Sama seperti plan prepaid lain, Tune Talk ada expired date dan perlu topup untuk mengekalkan nombor kita. Tempoh expired date bergantung kepada jumlah kita topup

  • Topup RM5 untuk 5 hari
  • Topup RM10 untuk 10 hari
  • Topup RM15 untuk 15 hari
  • Topup RM20 untuk 20 hari
  • Topup RM30 untuk 30 hari
  • Topup RM50 untuk 50 hari
  • Topup RM100 untuk 100 hari

Tapi kalau korang jarang buat panggilan, mesti stress asyik nak kena topup je kan ? Dengan bayaran RM10, nombor korang valid selama setahun. Maknanya setahun tak payah topup. Tapi macam biasa kalau nak buat panggilan kena lah baki kredit mencukupi ye

Guna Internet ? OK ada plan menarik untuk pakej Internet

Korang boleh langgan Internet semurah RM1 sehari dengan kuota 300MB, atau 1 minggu 2GB dengan harga RM10 atau sebulan RM28 dengan kuota 4GB.

Ada juga plan +vibe dengan tawaran yang lebih menarik. Saya paling suka plan +vibe200. Dengan hanya RM200 setahun (ya setahun... bukan sebulan) korang akan dapat kuota Internet 20GB setiap bulan selama setahun. Unlimited lagi best ? ala.... korang pakai sebulan bukan banyak pun. Layan youtube ke.. iflix ke.. pun dah cukup dah 20GB sebulan tu.

Korang boleh unsubscribe plan bila-bila masa dan bertukar ke plan yang lain

Tunetalk menggunakan infra celcom. So di mana ada coverage celcom di situ lah ada coverage Tunetalk. Kalau tempat korang line celcom power, maknanya Tunetalk pun power jugak. Begitu sebaliknya

Ohh satu lagi.. korang boleh jugak tukar dan pilih no telefon korang. tapi pilih 4 angka terakhir je.. tu pun kalau ada kekosongan.

Contohnya...saya nak nombor yang berakhir dengan 1980

Screenshot memilih nombor Tunetalk

 

Sekian,


Faezilaidil

p.s Berminat untuk menyimpan hantaran ini ? Klik di sini untuk memuat turun dalam bentuk PDF.